Sunday, April 20, 2008

Egy perc alatt törhető a postafiókokat védő grafikus kód

Az Ars Technica, technológiai blog értesülései szerint a Websense Security Lab felfedezett egy olyan módszert, amellyel egy támadóan fellépő számítógép átlagosan akár egy perc alatt fel tudja törni a jellemzően eltorzított betűkből és számokból álló CAPTCHA-kódot, melynek lényege, hogy a grafikailag átalakított karaktereket a hagyományos szövegfelismerők nem képesek értelmezni, az emberek viszont igen, s így ki tudják szűrni azokat a próbálkozásokat, amikor kéretlen reklámlevelek továbbítása céljából regisztrálnának több száz címet.
Egy nap alatt ugyanis egyetlen robot akár 1440 e-mail címet is gyárthat magának, s azonnal megkezdheti a kéretlen reklámlevelek továbbítását különböző címekre. A spammerek számára ráadásul felkínálkozik a live.com és a hotmail.com végződésű postafiókok feltörése, ugyanis ezeket az igen népszerű domaineket elég valószínűtlen, hogy bármelyik cég is letiltsa.
Az érintett cégeknek – bárki, aki CAPTCHA-kódot használ – most az a feladata, hogy kitaláljon egy olyan módszert, ami a robotok számára egyelőre még megkerülhetetlen.
Forrás: hvg

1 comment:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.